Талисманът на Айрън Мейдън - Еди, излиза с танк на сцената в София.
Това ще бъде финалът на концерта на култовата метъл банда на 4 юни на столичния стадион Локомотив.

Турнето на Мейдън - част от което е концертът им у нас, вече стартира на 9 март от Дубай и ще продължи до 23 юни, когато е датата им в Белгия.

До момента са разпродадени общо над 800 000 хиляди билета за  концертите от европейското турне на легендарните британци, съобщават организаторите от София Мюзик Ентерпрайсис.

Настоящото световно турне на метълвеликаните носи заглавието „A MATTER OF THE BEAST SUMMER TOUR 07" и е посветено на 25-тата годишнина от излизането на легендарния „The Number of the Beast" и невероятния успех на последния им албум "A Matter of Life and Death" от 2006 г. (издаден у нас от Анимато Мюзик/EMI). 

По своята масовост, уточнявает от СМЕ, концертът на Айрън Мейдън се очертава да бъде единственото музикално събитие от началото на 2007, което може да се сравни с рекордно посетения концерт на Депеш Мод у нас през миналото лято.

Правостоящите билети за концерта на цена 30 лева вече са напълно изчерпани.

Все още билети могат да бъдат закупени за следните сектори на стадиона -  седящи места (45 лв.), ВИП зона (60 лв.) и зона пред сцената (50 лв.), уточняват организаторите

Мейдън пристигат у нас заедно с Лорън Харис Бенд, които ще бъдат техен съпорт за концерта и ще придружават мегазвездите по време на цялото им турне.

Фронтдамата на бенда е Лорън Харис - най-голямата дъщеря на басиста на Айрън Мейдън Стив Харис.

Като подгряващи за концерта от българска страна на сцената ще се качат музикантите от Ахат.