Troy Pierce - една от емблематичните фигури на съвременната денс сцена, ще гостува в клуб Escape на 7 ноември.

Тогава заведението отваря врати за третата вечер, посветена на култовия канадски лейбъл M_nus.  

След Konrad Black и Marco Carola тематичното парти доставя за първи път в България най-близкия сподвижник на минимал-гуруто Richie Hawtin.

Последователят на мотото „минимум звуци - максимум удоволствие" е сравнително нов герой на електронната сцена, но бързо се установява като един от най-важните й посланици.

Заедно с Magda и Marc Houle през 2003 г. стартират проекта си Run Stop Restore, но истинският прогрес за американеца настъпва, когато същата година решава да напусне Ню Йорк, заменяйки го за Eвропа.

Оказва се, че „градът на свободата" не предлага вече същата свобода на изразяване на младите изгряващи музиканти, докато по това време в Германия и Берлин се раждат новите стандарти в продукцията на минимал музиката.

Troy Pierce успява да създаде приятен за дансинга звуков хибрид, който взима най-доброто от постоянно появяващите се нови микро тенденции.

Сетовете му запазват механичния футуристичен саунд на техното, но с по-бавeн ритъм, което дава възможност на диджея да работи между бийтовете, изстрелвайки публиката в ново измерение.