Второто издание на ACT Фестивал за свободен театър ще се проведе от 14 до 18 ноември и отново ще представи петнайсет свободни театрални и танцови проекта - витрина на независимата сцена у нас.

Селекцията се състоя в първите дни на септември и резултатите показаха, че сред продукциите тази година има шест премиери, чисто нови български пиеси, съвременен танц, кукли и експериментални представления.

Всички те ще срещнат своята публика на различни локации в София - независими и алтернативни пространства, частни сцени и държавни театри, предаде Stand.bg.

Изборът отново е бил на демократичен принцип, а критериите, според които сред кандидатстващите 33 свободни проекта бяха оценявани - „авторски подход", „съдържание", „иновативност", „изпълнение" и „техническа реализация".

ACT Фестивал за свободен театър е първият и единствен фестивал изцяло за свободен театър в България.  Благодарение на положителните отзиви от първото издание тази година международното участие ще бъде в пъти по-голямо.

Очаква се у нас да пристигнат професионалисти в областта на изпълнителските изкуства и програматори на фестивали, които освен като наблюдатели на постановките ще се включат в двете международни конференции и в част от образователната програма на ACT фестивала.