По случай петото си юбилейно издание международният фестивал за съвременен танц Sofia Dance Week подарява на жителите и гостите на София уникален спектакъл на открито.

Фасадата на Националния дворец на културата ще се превърне в сцена на музика, танц и акробатика под звездите, предаде Stand.bg.

Танцовата компания Delreves от Испания ще представи забележителното си представление Guateque на 23 септември от 20.30 ч.

Артистите ще танцуват „вертикално" върху фасадата на НДК откъм ул. „Фритьоф Нансен", а музика на живо ще се грижи за доброто настроение на публиката.

Софиянци ще могат да се насладят абсолютно безплатно на представлението, част от проекта „Новото лице на НДК".

„Guateque" е съвременен танц във въздуха, в който „летящите тацьори" предлагат едно ново тълкуване на това, което се случва в една купонджийска нощ. Какво търсим, какво е възможно, какво се е случило и какво не.

Мъж и жена преживяват различни срещи в нощта и пред зрителите се разиграват типични сценарии на социални отношения - прелъстяване, борба за власт между половете, чувство за несигурност, гордост, страх.

С езика на тялото са представени ролите, които всички играем в реалността. Отношенията между двамата кулминират във вертикален суинг, връщащ ни към музикалната комедия от 70-те години на 20 век.

Тематични филмови прожекции подгряват Sofia Dance Week