Лудогорец победи Септември с 3:0 на гостоприемния стадион в столичния квартал Драгалевци и се класира за четвъртфинал за "Купата на България" по футбол. Мачът се игра на отлично почистен терен при много студено време.

На живо: Септември - Лудогорец, 1/8-финал за "Купата на България"
на живо

Септември - Лудогорец 0:3, Моци, Швиерчок и Чибота бележат

Мачът в Драгалевци противопоставя лидерите в двете най-силни нива на българския футбол

Срещата започна с по-активна игра на домакините в началните две минути. След това "орлите" взеха инициативата и без много напрежение достигнаха до първия си гол.

В десетата минута Козмин Моци беше оставен непокрит пред вратаря и лесно засече центрирането на Светослав Дяков отдясно след корнер за гостите.

Снимка 455868

Източник: LAP.bg

Попадението успокои още повече лудогорци. Якуб Швиерчок в 18-ата минута се възползва от грешка на Георги Русев, напредна и прехвърли излизащия срещу него Галев за 2:0.

Домакините, разбирайки че мачът на практика е загубен и увеличиха темпото. Те имаха няколко добри ситуации за гол. В една от тях Спас Георгиев уцели дясната греда на Ренан, след намеса на бразилския вратар.

До края на полувремето играта беше открита, но резултатът се запази 2:0 за гостите.

Снимка 455872

Източник: LAP.bg

След почивката домакините удариха още една греда след удар с глава на Николов. Веднага след това беше отсъдена дузпа срещу тях за настъпване на Сисиньо. Чибота хладнокръвно вкара третия гол в 56-ата минута и окончателно сложи край на интригата.

До края малцината зрители в Драгалевци станаха свидетели на жив и динамичен футбол. Имаше положения и пред двете врати, най-вече пред тази на Септември, но до ново попадение не се стигна.

Трябва да бъдат поздравени играчите на Септември за откритата и спортсменска игра, която направи двубоят много приятен за гледане.

Снимка 455871

Източник: LAP.bg