Лудогорец успя да се класира на четвъртфиналите на Купата на България. Шампионите победиха с 2:1 Царско село като гост.

Успехът за тима на Валдас Дамбраускас не дойде по най-лесния начин.

След като през първата част разградчаните доминираха тотално и се оттеглиха на почивка при резултат 2:0 след попадения на Чибота и Анисе, през второто полувреме тотално свалиха темпото, а домакините се отчетоха с куп пропуски. Мартенс успя да намали, а в края на двубоя, попадение на Лука не бе зачетено заради засада.

Лудогорец получи и тежък удар след като защитникът Антон Недялков се контузи, по първоначални мнения, по тежък начин.

Добрата новина за разградчани бе завръщането в игра на бразилеца Вандерсон, който дълго време лекуваше травма.

Срещата започна с натиск на шампионите. В 17-ата минута се стигна до първото чисто положение в мача. Най-активният на терена - Чибота получи отляво, влезе навътре и преодоля противник, но стреля над вратата. Нападателят на Лудогоец Ситириу имаше леки претенции за игра с ръка на играч на "царете", но Никола Попов подмина ситуацията.

Царско село - Лудогорец, 1:2 Чибота откри, Анисе удвои, Мартенс вкара за "царете"
на живо

Царско село - Лудогорец, 1:2 Чибота откри, Анисе удвои, Мартенс вкара за "царете"

"Орлите" ще се опитат да запишат първа победа срещу отбор на Ел Голеадор

В 32-ата минута, Мавис Чибота успя да материализира добрата си игра. Ману открадна топка в средата на терена и подхвана бърза контраатака, завършила с удар на конгоанеца. Михаил Иванов не успя да се намеси по най-добрия начин и получи гол в мрежата си за 0:1.

В 37-ата минута Де Са фаулира грубо Антон Недялков, защитникът падна на тревата и въпреки намесата на медицинския щаб, не успя да продължи мача. Останаха сериозни съмнения, че контузията на защитника е тежка.

Минута преди края на полувремето, след корнер в полза на Лудогорец, настана разбъркване в наказателното поле, топката достигна до Анисе, който от няколко метра с глава направи 0:2.

През втората част, домакините опитаха натиск.

В 59-ата минута "царете" успяха да намалят, Дилан Мартенс отне топка в средата на терена, използва празното пространство и от около 18 метра стреля под плонжа на Пламен Илиев за 1:2.

Любослав Пенев и Валдас Дамбраускас предприеха няколко смени. "Царете" опитваха да владят, а от своя страна шампионите загубиха ритъм в играта си.

Десет минути преди края на редовното време, домакините имаха много добра възможност. Пламен Илиев спаси тима си от изравняване след като улови много опасен удар на Стефан Христов от непосредствена близост.

Снимка 521257

Източник: LAP.bg

Минути преди края, Вандерсон влеза в игра след много дълго отсъствие. Бразилецът смени Доминик Янков.

Три минути преди края на мача, Лука вкара, но попадението не бе зачетено заради засада.

Така Лудогорец се класира на четвъртфиналите за Купата на България и очаква жребия.