
Шестото издание на конкурса "Ресторант на годината Бакхус - ChivasRegal" се провежда по нов регламент. Новият регламент на конкурса позволява за голямата награда "Ресторант на годината Бакхус - Chivas Regal" да се номинират ресторанти от всички категории, защото наградата е за постиженията на ресторанта през последната година.
Основният критерий, при оценките на ресторантите, е качеството на храната. Останалите критерии са: избор на вино и напитки, обслужване, обстановка.
Ресторантите са разделени на три категории: класен ресторант, добър ресторант и вкусно място.
В първата, най-висока, категория влизат ресторанти с отлична авторска кухня, адекватен подбор на напитките, качествено обслужване и комфортна обстановка.
Втората категория включва ресторанти със собствен стил и атмосфера и с професионално отношение към храната и виното. В третата категория попадат непретенциозни заведения, които обаче се отличават с вкусна храна и най-важното - разумно съотношение качество/цена.
В рамките на конкурса „Ресторант на годината Бакхус - Chivas Regal" ще се връчат и традиционните награди за авторска кухня, селекция на напитките, бар енд динър, дебют и ресторант на читателите.
От 20 ноември до 30 декември 2006 година читателите ще могат да дадат гласа си за наградата „Ресторант на читателите".
Официалната церемония по връчване на наградите от конкурса "Ресторант на годината Бакхус-Chivas Regal 2006" ще се състои в края на януари 2007 година.
boris
на 16.11.2006 в 10:23:22 #4bah
на 16.11.2006 в 00:06:39 #3Мишо
на 15.11.2006 в 21:34:27 #2Мишо
на 15.11.2006 в 20:04:03 #1