Бони Браун е работила в Google, но не като програмист, а като масажистка. Сега тя е мултимилионер, пише The New York Times, цитиран от moneybg.

Браун е забогатяла заради рязкото поскъпване на акциите на търсачната система, акциите са включени в компенсационния пакет на дамата при постъпването й на работа.

В края на октомври цената на акциите на Google на борсата Nasdaq премина границата $700. Само от началото на годината ценните книжа на компанията поскъпнаха с 51%.
Наистина, в петък имаше понижение до близо $665, но според анализатори то не е особена причина за притеснение.

Бони Браун е постъпила на работа в Google през 1999 година, когато във фирмата са работели само 40 сътрудници. Оттогава броят им се е увеличил и сега достига почти 16 000 души. При това около хиляда души благодарение на акциите си имат състояние от пет милиона долара или повече.

Google е основана през 1998 година от аспирантите на Станфордския университет Лари Пейдж и Сергей Брин. Според експерти тяхното състояние е съответно $20 млрд. и $19.6 млрд.
В Google Браун е работила на непълен работен ден, заплата от $450 седмично и пакет акции, които в очите на масажистката били хартийки без никаква стойност.

Сега Браун ходи веднъж седмично на масаж, живее в огромна къща в Невада и е обиколила света във връзка с дейността на благотворителната фондация, основана с парите от акциите.