Така нареченият депутат в Държавната дума от анексирания от Русия Крим - Михаил Шеремет е предложил съветският флаг да стане новото държавно знаме на Русия. За това съобщи на 18 май 2022 година руската агенция "Новости".

Шеремет е заявил, че Западът се бои от съветското знаме, тъй като "червеното знаме на победата му напомня за величието на нашия народ и на нашата велика победа".

Депутатът с неясен мандат е повторил също така пропагандните изявления на президента на Русия Владимир Путин за това, че под това знаме днес Руската армия "протовостои на неонацистите, възродили се в Украйна" и че под него някога са се "сражавали дедите ни във Великата Отечествена война".

Депутатът е заявил, че се гордее с руския трикольор и смята, че сега на Русия е нужно съветското знаме - като "символ на възраждащата се супердържава".

Предложението идва на 84-ия ден на пълномащабната война на Русия срещу Украйна. Припомняме, че това не е първото такова предложение - преди месец такова отправиха и депутатите от комунистическата партия, оглавявани Генадий Зюганов.

Руски депутати искат връщане на червеното знаме на СССР

Руски депутати искат връщане на червеното знаме на СССР

Руски политолози виждат тези, които не са с Русия, като нацисти, които са срещу нея, а Русия ще спасявала света