Десетки крокодили са избягали от парк за развлечения „Камъни на милиони години" и от близката ферма за рептилии в големия туристически център на Тайланд Патая заради наводненията, съобщава ИТАР-ТАСС.

Местните власти съобщават, че 22 рептилии вече са хванати и са върнати в клетките, но проблемът е, че никой не знае колко студенокръвни са се намирали в тези две места.

Шефът на фермата за крокодили Сутхавуд Темтхаб посочва, че не знаят колко крокодили още остават на свобода. Той е сигурен, че животните ще бъдат намерени с времето, тъй като те нямат привичка сами да си намират препитание.

Патая е голям туристически център, разположен на 100 км югоизточно от Банкок. От началото на седмицата там започнаха проливни дъждове, пътищата бяха залети, а естествените водоеми преляха.

Независимо че директорът на фермата уверява, че избягалите рептилии не представляват опасност, данните за тяхната големина стряскат. Най-голямото студенокръвно животно, което вече е върнато в клетката, тежи над 400 кг, а на дължина достига 3 метра. В операцията по издирването на крокодилите са ангажирани над 100 специалисти.

35 провинции на север, юг и изток и в центъра на Тайланд са обхванати от стихии. В зоната на риска се намират около 600 000 души.