кола за затворници в Лондон Трима затворници дръзко избягали от превозващия ги в Кралския съд в Лондон камион на затвора в Брикстън, предаде Ananova. Инцидентът е станал, след като въоръжена банда, преоблечена като пощальони, отвлекли затворническата кола.

Похитителите открили стрелба и ранили шофьора на колата. Неизвестно как затворниците успели да измъкнат пистолета от другия надзирател, който пътувал с тях.

Известни са имената на бегълците – Тони Питърс, Клифърд Хобс и Ноел Кънингъм.

Седем други затворници, които били в затворническата кола, не са се опитали да избягат и по-късно са закарани в Кралския съд.

Шофьорът и охранителят са настанени в болница, където им се оказва първа помощ. Хобс и Кънингъм са обвинени по дело за измама и заговор, а Питърс е трябвало да отговаря пред съда по дело за кражба.

Труди Хегън, очевидец на случилото се, разказва, как е чула шум откъм улицата и погледнала през прозореца да види какво става. Така чула някой да вика: “Отвори вратата, отвори я”, а след това проехтели два изстрела. По думите й после видяла как няколко мъже, облечени като пощальони, прибягали край фургона. Видях около четирима бягащи, но може да са били и шест, разказва Труди Хегън.

Междувременно Скай.нюз предаде, че единият от затворниците - Тони Питърс, се е предал. Спецполицаите продължават издирването и на останалите.