Елизабет Тейлър закъсня като истинска дама за 75-ия си рожден ден, за който бе организирано и специално парти, съобщи АП.

Холивудската икона стъпи на червения килим в Лас Вегас в инвалидна количка. Тя бе придружена от 52-годишния си син Кристофер Уилдинг, който е и организатор на самото парти.

По-рано тази година таблоиди разпространиха информацията, че звездата има проблеми с гърба. Носят се слухове, че Тейлър страда от болестта на Алцхаймер.

Тейлър се усмихваше постоянно пред фотообективите и притвори виолетовите си очи, когато фотографите изпяха "Happy Birthday".

Запитана каква е тайната на дълголетието й, Тейлър се пошегува, че това е нейният инат.

Сред гостите на празника в хотел "Риц" в Лас Вегас бяха Деби Рейнолдс, фокусникът Зигфрид Фишбахър и моделът Кати Ирланд.

Сред най-близките гости на партито на Тейлър бе и поп звездата Майкъл Джексън, чийто говорител по-рано обяви, че Джексън се е установил в Лас Вегас.
Тейлър допълни, че по-рано е разговаряла с Майкъл по телефона, но е била наистина изненадана от неговата поява на партито.

Елизабет Тейлър има две награди "Оскар". Тя е участвала в над 55 филма, сред които най-известни са "Котка върху горещ ламаринен покрив", "Клеопатра".

Освен това Тейлър е обявена от Американския филмов институт за най-великата актриса на всички времена.