Комбинацията между алкохол и плодове увеличава действието на антиоксидантите, които се съдържат в плодовете. Това съобщава tialoto.bg, цитирайки американски лекари.

Учените установили, че етанолът, който се съдържа в рома, водката и другите спиртни напитки, действа добре на съдържащите се в плодовете полезни вещества. Откритието на специалистите дошло съвсем неочаквано. Те търсели начин, чрез който да запазят плодовете свежи за по-дълго време.

Един от вариантите за запазване на плодовете е да се натопят в алкохол, решили лекарите и когато изследвали плодовете, открили, че качествата им се запазили. И не само това, а и дори веществата в плодовете са се „подсилили" от алкохола.

„Можете с чиста съвест да пийнете един коктейл за отпускане след тежък ден. Но само един. Все пак в големи количества алкохолът никак не е полезен", обясняват лекарите.