
Учените установили, че етанолът, който се съдържа в рома, водката и другите спиртни напитки, действа добре на съдържащите се в плодовете полезни вещества. Откритието на специалистите дошло съвсем неочаквано. Те търсели начин, чрез който да запазят плодовете свежи за по-дълго време.
Един от вариантите за запазване на плодовете е да се натопят в алкохол, решили лекарите и когато изследвали плодовете, открили, че качествата им се запазили. И не само това, а и дори веществата в плодовете са се „подсилили" от алкохола.
„Можете с чиста съвест да пийнете един коктейл за отпускане след тежък ден. Но само един. Все пак в големи количества алкохолът никак не е полезен", обясняват лекарите.
SHA
на 09.05.2007 в 10:51:58 #5Кракра
на 08.05.2007 в 15:26:05 #4jackal
на 08.05.2007 в 13:05:24 #3Минувач
на 08.05.2007 в 10:30:52 #2Chunga Changa
на 08.05.2007 в 08:18:43 #1