рубинените пантофкиНай-големият лондонски магазин Harrods пусна за продажба най-скъпите обувки в света, като чифтът струва 1 млн. лири стерлинги.

Те били показани пред медиите и след снимките веднага прибрани в брониран сандък, охраняван денонощно.

Рубиновите пантофки от “Вълшебникът от Оз” вдъхновили създателите на тези обувки, които са ушити с платинени конци и обсипани от 642 рубина.

Моделът е създаден от дизайнера Стюърт Вайцман, а 100 хил. лири от продажбата им ще отидат за детските благотворителни организации.

Известно е, че собственик на Harrods е египетският мултимилионер Мохамед ал Файед – баща на Доди ал Файед, загинал в катастрофата заедно с принцеса Даяна.

ЛондонАгенциите припомнят, че Мохамед от 1961 г. не е посещавал родината си и в момента единствената му връзка с Египет и пример за произхода му са поставените в Harrods скулптори на фараони, чиито лица копират това на ал Файед.

Мохамед ал Файед години наред се мъчи да придобие британско поданство. Той дори твърди, че Лейди Даяна и синът му са убити от спецслужбите, които не могли да допуснат брак между египтянин и британска принцеса.