За пореден път "убиха" актьора Роуън Аткинсън, популярен с ролята си на "Мистър Бийн".

Вчера британски медии излязоха с новината, че той се е самоубил, пише МИА. Оказва се, че това е лъжа и Аткинсън е жив.

Не за първи път обявяват актьора за мъртъв. Миналата година медиите на Острова пак "убиха" Мистър Бийн. И през 2016 според медиите една от версиите за смъртта му е самоубийство.

Оказа се, че Аткинсън е в цветущо здраве. След поредната новина за кончината на комика феновете му изригнаха с гневни коментари срещу медиите в социалните мрежи.

Филмовата кариера на Аткинсън започва през 1983 г. с поддържаща роля в неофициалния Джеймс Бонд филм "Никога не казвай никога отново" и последвала водеща роля в "Мъртъв навреме", има малка роля във "Вещиците" - филм с участието на Анджелика Хюстън и отново малко участие в "Четири сватби и едно погребение" - ролята на пелтечещ начинаещ свещеник.

Роуън Аткинсън е гласът на Зузу в "Цар Лъв", участва в "Безскрупулна надпревара" през 2001 г., "Скуби-ду" през 2002 г., "Наистина любов" през 2003 г.

Героят, с който актьорът е най-много известен, е мистър Бийн. Той се появява за първи път в половинчасов телевизионен филм от 1988 г. През следващите години през нередовни интервали се появяват голям брой продължения, а по-късно са направени и пълнометражни кино версии - "Бийн" (1997) и "Ваканцията на Мистър Бийн" (2007).