Едно на четири деца в САЩ е получавало купони за храна през 2011 година. По-младата генерация в САЩ е най-изложена на преждевременна смърт и хората в нацията имат най-малка вероятност за оцеляване до 50-годишна възраст в сравнение с други развити страни, съобщава „Гласът на Русия".

Почти 20 милиона деца или хора под 18-годишна възраст са получили продоволствена помощ през бюджетната 2011 година като част от Програмата за предоставяне на храна, според американския Департамент по селско стопанство. Това означава, че 26.9% от децата или едно на четири деца получава купони за храна.

Броят, възползващите се от купоните, нараства. От 2009 година около 15.5 милиона са били включени към програмата в сравнение през 70-те години на XX век, когато един на всеки 50 души е бил в програмата.

Ново изследване за здравето и дълголетието в САЩ показва, че по-младото поколение американски граждани ( тези под 50 години) умират преди да остареят и имат лошо здраве в сравнение с хората в други развити страни.

В САЩ е най-високата смъртност от оръжия, инциденти с автомобили и пристрастяване към наркотици. Също така убийствата с огнестрелно оръжие са 20 пъти по-високи в сравнение с други страни, според доклада.

САЩ заема второ място по най-висока смъртност от сърдечни и белодробни заболявания.

Изследването показва, че САЩ имат силно фрагментирана система на здравеопазване с ограничени основни грижи и голям брой неосигурени. В допълнение страната е с най-високата бедност сред включените страни.