Паулу Куелю става идеолог на новия бразилски сериал „Вечната магия", чиято премиера е на 14 май тази година по телевизионния канал „Глобу", съобщава РИА „Новости".

Известният бразилски писател ще изиграе ролята на мага Симон - земно въплъщение на ирландско божество-друид, покровител на доброто и вечността.

Куелю ще разкаже на зрителите ат първо лице притча за всемогъщата сила на любовта. Героите са ирландци, преселили се в Бразилия. Те се изправят пред множество изпитания.

Според първоначалния замисъл на сериала писателят трябва да се появи само в първия епизод, но е много вероятно голямата му популярност не само в Бразилия, но и по света, да изкуши продуцентите да го поканят и за следващите серии.  

Действието се развива през 40-те годинина миналото столетие първо в ирландската столица Дъблин, а след това - в измисления бразилски град Сераниас, основан от ирландски имигранти през 18 век.

Напълно в духа на жанра, в центъра на сюжета е любовен триъгълник.

Конрад никога не е напускал родния си град Сераниас в щата Минас Жераис. Той случайно среща Ева, с която не са се виждали от 10 години. През това време тя е била в Европа, където е направила успешна кариера като пианистка. Връщането й в  родния град е свързано със заболяване на нейния баща.  

Недодяланото момче, което често е бил обект на присмех от страна на Ева, се е превърнало в местен красавец, в когото надменната Ева се влюбва.

Само че Конрад вече е сгоден за по-малката й сестра Нина.

Някои фрагменти от сериала вече са заснети в Ирландия и Дания. В студиото на „ТВ Глобу" е построено градче, където ще се снимат

събитията, развиващи се в Бразилия.

Актрисата Малу Мадер, която изпълнява ролята на Ева, вече взима уроци по пиано. Голяма част от актьорите са преминали специално обучение по танци и езда.

Според бразилската преса „Вечната магия" е история, изпълнена с любов, музика, танци и келтски магии, която поставя въпроса за допустимите предели в борбата за любовта.