Един от акварелите на Хитлер, рисувани между 1916 и 1918 година 21 акварела и скици на бившия диктатор Адолф Хитлер ще бъдат обявени за продан на търг през март, след като престояха близо 70 години на дъното на куфар в таванско помещение в Белгия, в близост до границата в Франция, съобщава вестник “Сънди Телеграф”.

Произведенията са били създадени в периода 1916 – 1918 година, по време на Първата Световна война, когато Хитлер е едва ефрейтор.
Те са рисувани в радиус от 15 километра от мястото, където той е служил през войната.

Експертите отбелязват, че акварелите, изобразяващи най-вече пейзажи, представят бъдещия диктатор като невинен, дори наивен млад художник.

Търгът ще се проведе в аукционната къща “Джефрис” в Лостуитил, Югозападна Англия. Очаква се цената на картините да достигне 100 000 лири.
Белгийският собственик на картините избрал тази аукционна къща, след като миналия ноември тя продаде друга картина на нацисткия лидер за 5 200 лири.

Британският вестник припомня, че Хитлер, който е роден в Австрия, показва артистични заложби още в училище. На 20 години той се премества във Виена, с надеждата да бъде приет в Академията по изкуствата.