Прокуратурата в Русия започна разследване срещу уебсайта на телеком, който дава възможност на посетителите да застрелят анимационна фигура, приличаща на президента Дмитрий Медведев, съобщава РИА Новости, позовавайки се на източници от прокуратурата.

В скоро време ще бъдат инструктирани съответните подразделения и прокуратурата на провинция приморие ще започне разследване срещу появилата се на сайта „Алианс телеком" реклама, в която има наченки на екстремизъм, заяви помощник-прокурорът на провинцията Елена Тигина.

По думите й специалистите от съответните контролни органи са длъжни да направят експертиза, въз основа на която да изготвят своите заключения. Въз основа на тези експертизи прокуратурата ще вземе конкретни решения.

Интернет рекламата на уебсайта на компанията представя промоционален план, наречен "Москва", в който графично изображение, приличащо на Медведев, изскача иззад червените тухлени стени на Кремъл. С едно щракване на мишката посетителите могат да застрелят фигурата и да изпратят златен ореол над главата й.