Нов хит в сладкарството. Черният сусам измества вкуса на шоколада. Неговият деликатен сладък вкус и нотките на лешници го правят ценен актив в съвременните сладкиши, където се предлага в десерти или сладолед, посочва le monde.

Вкусът му е деликатно сладък, по-силен от този на белия сусам, с нотка на лешник.

Комбинирайки ползите (антиоксидант, противовъзпалително, аналгетично, помага за понижаване на кръвното налягане, диабета и холестерола), той отдавна присъства в азиатската медицина и логично в японската кухня, особено чрез дайфуку мочи с черен сусам.

Като цяло сладостта на черния сусам съжителства много добре с киселинност или горчивина. Богат е на витамини от група В и минерали като фосфор, магнезий, желязо, цинк. Черният сусам съдържа 60 процента повече калций от белия сусам. Влияе благотворно върху ставите, костите и мускулите, храносмилателната и сърдечно съдовата система.

ЕС предприема действия срещу обезлесяването заради шоколад и други продукти

ЕС предприема действия срещу обезлесяването заради шоколад и други продукти

Производители унищожават десетки хиляди хектара тропически гори