Сгради пропаднаха в свлачище, предизвикано от проливен дъжд, в град Казамичола Терме на южния италиански туристически остров Иския в събота. Министри предоставиха противоречива информация относно загиналите, съобщи Reuters.

Вътрешният министър Матео Пиантедоси заяви, че няма потвърдени смъртни случаи, но по-рано министърът на инфраструктурата Матео Салвини обяви по време на събитие в Милано, че осем души са загинали.

Пороен дъжд се изсипа в ранните часове на съботния ден над пристанището на Казамичола Терме, един от шестте градчета на острова, предизвиквайки наводнения, има и срутени сгради.

По информация на пожарната се издирват 13 души, които са обявени за изчезнали.

36 души са загинали, а 56 са изчезнали след бедствията във Венецуела

36 души са загинали, а 56 са изчезнали след бедствията във Венецуела

Огромни са причинените материални щети

"Към момента няма потвърдени смъртни случаи, има известни затруднения в спасителните операции, тъй като метеорологичните условия все още са предизвикателство", каза Пиантедоси пред журналисти в Рим.

Иския е вулканичен остров на около 30 км от Неапол, който привлича посетители с минералните си бани и живописното си крайбрежие. Той е гъсто населен, а многобройните незаконни постройки създават риск от наводнения и земетресения.

Италианският премиер Джорджа Мелони заяви, че е в тесен контакт "Гражданска защита", ресорния министър Нело Мусумечи и местните власти в региона Кампания, в чиято територия попада остров Иския. "Правителството изразява своята съпричастност с гражданите и кметовете на общините на остров Иския и благодари на спасителите, ангажирани в издирването на изчезналите", отбеляза тя.