Спасителите са продължили да работят през нощта и са извадили още шест тела от отломките на хотела в Централна Италия, който бе затрупан от лавина миналата седмица. Броят на жертвите е нараснал до 15, съобщава "Ройтерс", позовавайки се на националната пожарна.

По-рано бе съобщено, че жертвите са 14. 

Последните тела - трима мъже и две жени, са извадени часове преди да се състоят първите погребения на убитите от лавината.

Пети ден продължава издирването на оцелели в затрупания от лавина хотел в Италия
Обновена

Пети ден продължава издирването на оцелели в затрупания от лавина хотел в Италия

11 души са оцелели при инцидента на 18 януари

11 досега са били спасени в и около хотела в националния парк "Гран Сасо". Някои от тях са оцелели след два дни престой под леда и отломките.

15 души обаче все още са в неизвестност, след като стената от сняг затрупа четириетажната сграда миналата сряда, часове след като земетресения разтърсиха района.

Прокурорите от близка Пескара започнаха разследване във връзка с лавината.

"Асошиейтед прес" пък съобщава, че броят на жертвите от лавината се е увеличил на 12, а тези, които са в неизвестност са 17. Те бяха затрупани от тонове сняг и отломки в планинския курорт.

Пожарникарите все още таят надежда, че някой може да е жив 6 дни след бедствието. Спасителните екипи бяха стимулирани от откриването в понеделник на три от кученцата на обитателите на хотел "Ригопиано". Въпреки това те подчертаха, че белите овчарски кучета са били открити в котелно помещение, далеч от мястото, където се смята, че се намират изчезналите.