25 души са загинали при отделни инциденти, свързани с дъжд в пакистанската югозападна провинция Белуджистан, съобщи english.news. Информацията бе потвърдена от ръководителя на службата за управление на бедствията в провинцията е заявил, че сред загиналите има и четири деца.

Генералният директор Насир Ахмад Насар каза, че над 200 къщи са повредени и около 2000 животни са загинали при проливни дъждове. Той допълни, че силният дъжд също е причинил внезапни наводнения в големи водни канали и е наводнил няколко ниско разположени района. Над 40 души са били ранени при дъждовете, а тежко ранените са настанени в различни болници в провинцията.

Най-малко 10 загинали и близо 300 000 евакуирани след наводнение в Китай

Най-малко 10 загинали и близо 300 000 евакуирани след наводнение в Китай

Провинция Хунан съобщава за историческо ниво на валежи

Според съобщения в местните медии няколко души, включително петима работници от въглищна мина, пастир с добитъка си и две деца са били отнесени от внезапни наводнения в провинцията.

В провинцията тече спасителна и хуманитарна операция, като областната администрация раздава хранителни продукти и други неща от първа необходимост на засегнатите от дъжда семейства.