Близо 5500 души все още не са се завърнали у дома към сряда, след като проливни дъждове заляха Южна Корея миналата седмица, съобщава "Йонхап".

В цялата страна към 18 часа 5494 все още се намират в къщи на роднини или в приютите, създадени в центрове за възрастни, селски кметства или училища. Това показват данните на Централния щаб за противодействие на бедствията и безопасността.

Проливният дъжд, който помете страната миналата седмица, доведе до смъртта на 46 души, а други шестима са в неизвестност в цялата страна. Броят на жертвите не включва един морски пехотинец, който все още е в неизвестност.

Проливните дъждове също са нанесли щети на 1101 обществени и 1047 други частни имоти, като щетите са най-вече около провинция Южен Чунчхон. 

Увеличават се жертвите на наводненията в Южна Корея

Увеличават се жертвите на наводненията в Южна Корея

41 смъртни случая, 9 изчезнали, 35 ранени, 12 780 да бъдат евакуирани

Припомняме, че последиците от наводненията от 9 юли насам принудиха около 12 780 души да бъдат евакуирани, а 28 600 домакинства са останали без електричество.

Президентът на Южна Корея, Юн Сук Йол, призова за мобилизация на всички налични ресурси с цел спасяване на оцелели, оказване на помощ на жертвите и извършване на възстановителни дейности. Правителството планира да обяви най-засегнатите райони за специални зони на бедствия, което ще подпомогне възстановяването.

Министерството на отбраната изпрати оборудване и 11 000 войници за подкрепа на спасителните операции и възстановяването на щетите. Големите последици от наводненията са засегнали централните и южните части на Южна Корея, като изчезналите се докладват най-вече в провинция Северен Гьонсанг и град Пусан.