Само за последното денонощие Русия регистрира ръст от 7.7% на новите случаи на коронавирусна инфекция. Новите регистрирани случаи са 6 190 до общ брой на заразените в Русия 87 147. Това е четвърти пореден ден с над 6000 регистрирани нови случаи.

При 43.4% от новите пациенти няма клинични прояви на заболяването.

По данни на Оперативния щат до този момент 2 871 души за излекувани. По официални данни броят на починалите пациенти, установени с COVID-19, достига до 794 при 50 смъртни случая за последното денонощие.

COVID-19 се разпространява сред свещениците в Русия, почина епископ

COVID-19 се разпространява сред свещениците в Русия, почина епископ

Пренебрегва се рискът от заразата...

Най-голямото огнище на коронавирус остава столицата Москва, където за последното денонощие, въпреки мерките на властите, са регистрирани 2 871 нови носители на COVID-19. С последните случаи болните в Москва са 45 351.

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков прогнозира излизане на платото за разпространение на инфекцията в Русия в средата на май месец и едва през юни месец облекчаване на ситуацията. В интервю за изданието "Аргументи и факти" Песков, че едва след половин месец ще може да се усети намаляване на настоящата напрегнатост, а по никакъв начин не може да се каже колко дълго ще продължи всичко.

Данните, по които Русия прогнозира, се базират на пик от месец и половина в Испания и Италия. Така може да се очаква, че едва в началото на лятото, ще стане по-леко, обяснява Дмитрий Песков. След това, по думите му, много сериозно ще трябва да се работи, за да се минимизират последствията от пандемията върху живота и икономиката.

Това може да бъде нелек период и ние трябва да вложим много усилия, заявява прессекретарят Песков.

Русия спря износа на зърно до 1 юли

Русия спря износа на зърно до 1 юли

На 26 април нетарифната квота за износ на зърно от Русия в размер на 7 милиона тона, установена на 1 април, е напълно изчерпана