Специалният карантинен режим за COVID-19 в Азербайджан е удължен до 28 декември, се казва в изявление на републиканския оперативен щаб.

"За да се предотврати разпространението на вируса в Азербайджан, специалният карантинен режим в страната е удължен до 6:00 часа на 28 декември", се казва в съобщението.

Общественият транспорт няма да работи от 0:00 ч. На 21 ноември до 6:00 ч. На 28 декември в почивните дни. В тази връзка затварянето на метрото в Баку също се удължава до 6:00 часа на 28 декември.

Освен това в документа се казва, че "от 21 ноември до 28 декември в цялата страна в събота и неделя предоставянето на услуги ще бъде спряно навсякъде, с изключение на аптеките и хранителните магазини".

Броят на заетите в частни и публични предприятия, които отиват на работа, ще бъде намален с до 30%.

За да се предотврати разпространението на коронавирусна инфекция в Азербайджан, носенето на защитни маски стана задължително от 21 ноември.

"От 21 ноември в зоните на специален карантинен режим на всички отворени и затворени места носенето на медицински маски ще бъде задължително", се казва в изявлението на щаба.

Ден преди това в Азербайджан беше актуализиран максималният брой нови инфекции с COVID-19, за първи път за ден повече от 3 хиляди души се разболяха, общият брой на потвърдените случаи на инфекция с COVID-19 достигна 87 163.