Британската полиция работи по "продължаващ сериозен инцидент" в град Нотингам в Централна Англия, съобщава "Ройтерс".

Множество пътища в центъра на града са затворени, а движението на трамваите в района е преустановено до второ нареждане.

На снимки, публикувани в Туитър, се виждат главни пътища, отцепени с полицейски ленти, и полицейски служители, които изглеждат относително спокойни.

Национални междуведомствени служители за връзка, които координират реакцията на полицията, Спешната помощ и пожарната служба, също са на място.

Полицията на графство Нотингамшър съобщи малко преди 8.00 часа местно време, че шест пътя са затворени.

"Полицията в момента се занимава с продължаващ сериозен инцидент", съобщиха от службата.

Местният депутат Робърт Джерик написа в Туитър, че е бил информиран за събитията, но впоследствие поизтри публикацията си.

Впоследствие полицията съобщи, че малко след 4.00 часа сутринта трима души са били открити мъртви - двама от тях на път в центъра на града, а другият на различно местоположение.

31-годишен мъж е арестуван по подозрение за убийство, след като се е опитал да прегази с микробус други трима души. Пострадалите са настанени в болница.

"Това е ужасяващ и трагичен инцидент, който отне живота на трима души", заявиха от полицията и уточниха, че разследването е в начален етап и екип от детективи работи за установяване на случилото се.