В САЩ се появи интересно проучване, което е установило, че броят на заразените с коронавирус (COVID-19) може да е до 85 пъти по-голям, отколкото се смяташе досега, пише "Гардиън".

В изследването, осъществено от учени от Станфордския университет, са тествани проби от 3 330 души в окръг Санта Клара в Калифорния, при което е установено, че вирусът е от 50 до 85 пъти по-често срещан от посочените официални данни.

СЗО не вижда признаци на групов имунитет за коронавируса

СЗО не вижда признаци на групов имунитет за коронавируса

Световната здравна организация не е сигурна дали наличието на антитела в кръвта дава пълна защита

Проучването, първото мащабно такова по рода си, все още не е подложено на проверка от други специалисти, като е проведено чрез идентифициране на антитела при здрави индивиди чрез тест с убождане на пръста, който показва дали те вече са се заразили и са се възстановили от вируса.

По време на проучването, в окръг Санта Клара са били регистрирани 1 094 заразени с  COVID-19, от които са починали 50 души. Ала въз основа на броя на хората, които имат антитела, има вероятност между 48 000 и 81 000 души да са били заразени в окръга до началото на април - число, приблизително 50 до 80 пъти по-високо от официалните данни.

Люк Монтание: Коронавирусът е създаден в лаборатория в Ухан

Люк Монтание: Коронавирусът е създаден в лаборатория в Ухан

Не е тръгнал от мокрите пазари, според видния вирусолог