Студът продължава да взема жертви в Европа. Седмина са загинали на Балканите, шестима в Полша и още толкова в Румъния от четвъртък насам, съобщи bTV. С това общият брой на починалите от измръзване на континента достигна 60 човека.

Осем са жертвите на студа в Италия

Осем са жертвите на студа в Италия

Последната жертва е 80-годишен италианец

Полша е сред най-силно засегнатите страни. Там температурите паднаха под минус 20 градуса и студената вълна е трайна, без изгледи да се промени скоро.

Само през последното денонощие има нови седем смъртни случаи на Балканския полуостров. Три са в Сърбия, три в Македония и един в Албания.

Мраз скова Балканите

Мраз скова Балканите

Албания е вледенена

В Южна Сърбия пък е обявено извънредно положение. Корабоплаването по река Дунав е спряно до второ нареждане заради образували се парчета лед. Подобно нещо се случи и в българския участък на реката - след решението на речните надзори на Русе и Лом, че плаването е опасно.

Възрастен мъж почина от студ в Босна

Възрастен мъж почина от студ в Босна

Цялата територия е скована от ледено мразовита вълна

Гърците изпратиха военен кораб към остров Лесбос. Целта е във военния плавателен съд да се подслонят около 500 бежанци, на които се налага да живеят на острова в палатки при вледеняващи условия. Там през последните дни натрупа сняг.