В Русия са регистрирани 771 новозаразени с коронавирус (COVID-19) в рамките на последното денонощие, съобщиха от руския оперативния щаб за борба с разпространението на вируса, цитирани от местните медии.

Това е рекордно количество заразени за 24 часа от началото на епидемията в страната. 

Така общият брой на заразените в страната достигна 3 548 души, като от тях 235 души са се възстановили, а общо 30 души са починали от началото на епидемията в Русия.

Русия отчете 7 починали от коронавируса за 24 часа

Русия отчете 7 починали от коронавируса за 24 часа

От началото на епидемията са починали общо 24 души

За последните 24 часа са починали още шестима души

В столицата Москва са голяма част от заразените в страната - 2 475 души. Уточнява се, че около 46% от 595 новозаразени с коронавируса в Москва са хора на възраст между 18 и 45 години. 

Извършени са повече от 536 хил. теста за наличие на коронавирус, твърдят руските власти.

На 11 март Световната здравна организация (СЗО) обяви заразата от COVID-19, която тръгна от Китай, за пандемия. Според последните данни на СЗО са регистрирани повече от 820 хил. заразени по света, като от тях са починали повече от 40 хил. души.

Според данните на Университета "Джонс Хопкинс" заразените по света са общо около 940 хил. души, като от тях са починали над 47 хил. души. 

Най-тежко е положението в САЩ, Италия, Испания и редица европейски страни. Над 13 хил. души са починали на Апенините от началото на епидемията, което поставя Италия на първо място по брой жертви в света.

Путин даде зелена светлина на правителството да обяви извънредно положение в Русия

Путин даде зелена светлина на правителството да обяви извънредно положение в Русия

Заради новия коронавирус