Представители на лявата бунтовническа група "Армия за национално освобождение" (АНО) са отговорни за организирането на бомбардировките във военна база, която се намира в източната част на Колумбия. Това съобщи във вторник министърът на националната отбрана на южноамериканската република Диего Молано.

"Първоначалната версия е, че АНО стои зад този безумен акт", каза Молано, чийто видеоклип е публикуван на страницата на министерството в "Туитър".

Колумбия унищожи рекордна площ с насаждения с кока за година

Колумбия унищожи рекордна площ с насаждения с кока за година

Въпреки това държавата остава най-големият производител на кокаин в света

В същото време президентът на Колумбия Иван Дуке написа на страницата си в "Туитър", че е решил да отиде в град Кукута, който е административният център на източния департамент Норте де Сантандер, за да "се срещне с ръководството на правоприлагащите органи и градските власти".

По-рано неизвестни лица взривиха два автомобила с взривни вещества на територията на военна база в Кукута. В резултат на експлозиите са ранени 36 души.

АНО, която има около 1500 членове, остана единствената бунтовническа група в Колумбия, след като правителството сключи мирно споразумение с Революционните въоръжени сили на Колумбия през ноември 2016 г.