Европа е първият регион в света, в който има повече от 50 млн. заразени с новия коронавирус (COVID-19), след като по-заразният Делта вариант предизвика рекордно увеличаване на новозаразените според изчисления на "Ройтерс".

На всеки осем дни Европа регистрира по 1 млн. новозаразени, а от началото на пандемията броят на починалите, свързани с коронавируса, достигна близо 1,3 млн. души.

Завръщане на Covid в Европа, държави влизат в оранжева и червена зона

Завръщане на Covid в Европа, държави влизат в оранжева и червена зона

ECDC препоръчва Европа да ускори кампаниите за ваксинация и да запълни възможно най-бързо пропуските в имунитета

Вариантът Делта е открит в близо сто държави и вече е доминиращ в световен мащаб. Световната здравна организация (СЗО) съобщи вчера, че броят на регистрираните заразени с COVID-19 в света е надхвърлил 190 млн. души, а този на починалите - 4 млн. души.

Статистиката на СЗО отчита само официално регистрираните заразени и починали, предоставяни от държавите. Прагът от 175 млн. заразени в света беше надхвърлен на 13 юни, което означава, че за последните 36 дни са се заразили над 15 млн. души.

Европа остава един от най-силно засегнатите региони в света и съобщава за 27% от заразените и 31% от починалите в световен мащаб.

На Европа ѝ отне 194 дни, за да премине от 25 млн. на 50 млн. заразени, докато първите 25 млн. заразени се случиха в рамките на 350 дни според изчисленията на "Ройтерс".

Вече близо 6 млн. заразени и 150 хил. починали от COVID-19 в Русия

Вече близо 6 млн. заразени и 150 хил. починали от COVID-19 в Русия

Още 719 души са починали в Русия през последните 24 часа

Русия, най-засегнатата европейска страна, е на път да премине 6 млн. заразени.

Великобритания сложи край на продължили повече от година ограничения заради COVID-19 вчера, но така нареченият "Ден на свободата" беше съсипан от нарастващия брой заразени и мрачни прогнози.

Ограничения за COVID-19 отново се прилагат в европейски страни след ръст на заразените.

Английският "Ден на свободата" се превърна в ден на масова самоизолация

Английският "Ден на свободата" се превърна в ден на масова самоизолация

Икономически залог с Covid - ефективни ли са ваксините срещу смърт при отворена икономика и увеличение на случаи