Опустошителният ураган "Дориан" взе най-малко пет жертви на Бахамските острови, съобщава "Франс прес". Стихията се отправя към Съединените щати, поради което по източното крайбрежие започна масова евакуация на населението.

Ураганът, чиято сила отслабна до четвърта категория, все още е опасен. Той ще продължи да се придвижва на запад в следващите часове и се очаква днес през нощта да достигне източните брегове на Флорида, преди да продължи към Джорджия и Южна Каролина.

След дни на несигурност относно пътя на "Дориан" тези щати наредиха да бъдат евакуирани стотици хиляди жители.

13 000 опустошени домове и над 1000 отменени полета след урагана "Дориан"

13 000 опустошени домове и над 1000 отменени полета след урагана "Дориан"

Той се превърна в най-силната буря, удряла някога Карибите

"Ако сте в зоната за евакуация, напуснете веднага. Можем да възстановим дома ви, но не можем да върнем живота ви", написа в Туитър сенаторът и бивш губернатор на Флорида Рик Скот.

От своя страна на пресконференция премиерът на Бахамските острови Хубърт Минис съобщи, че на островите Абако са загинали петима души. Той описа урагана като "историческа трагедия" за архипелага.

"Дориан" причини наводнения и изтръгна покриви и дървета. Вчера стана ясно, че той е опустошил близо 13 000 домове, а над 1000 полета са били отменени заради стихията.

„Дориан“ връхлетя Бахамите с 285 км/ч, евакуират 830 000 души в Южна Каролина

„Дориан“ връхлетя Бахамите с 285 км/ч, евакуират 830 000 души в Южна Каролина

Извънредно положение в още два щата…