Експлозия в завод за оръжия в Арканзас рани най-малко двама души в сряда и остави още един в неизвестност, съобщиха операторите на съоръжението, цитирани от "Асошиейтед Прес".

Експлозията е станала в завода на General Dynamics Ordnance and Tactical Systems в Камдън, на около 138 километра южно от Литъл Рок, каза говорител на компанията. Компанията първоначално го нарече "инцидент с пиротехника", но по-късно потвърди, че е станала експлозия.

"В момента работим с първа помощ и можем да потвърдим, че инцидентът е довел до най-малко две наранявания и един изчезнал човек", каза Бъркли Уейли от General Dynamics в изявление. "Ние сътрудничим изцяло на властите, докато провеждат своето разследване."

Уейли също потвърди, че производството е спряно в сградата, където е станала експлозията.

Компанията не предостави подробности за степента на нараняванията. Държавният департамент за управление на извънредни ситуации заяви, че наблюдава и е готов да помогне, но не предостави допълнителни подробности.

Един от ранените е получил лечение в спешното отделение на медицинския център на окръг Уачита и е в стабилно състояние, каза Даян Айзъкс, мениджър по риска в болницата. Другият е изпратен за лечение извън щата с хеликоптер, каза тя.

General Dynamics е глобална космическа и отбранителна компания. Заводът в Камдън разполага с повече от 74 декара производствено и складово пространство и поддържа военни програми като ракетите Hellfire и Javelin и различни различни боеприпаси за минохвъргачки, според уебсайта на компанията.

Гърция се бори с нови горски пожари

Гърция се бори с нови горски пожари

Този път пламна остров Тасос