Единият от взривовете на летището в Истанбул е бил стратегически – да предизвика паника и да даде възможност на останалите терористи да проникнат в сградата на летището.

Това заяви министър-председателят на Турция Бинали Йълдъръм.

Когато терористите не са могли да преодолеят системата за сигурност, когато не са успели да преминат през полицейския контрол и службата за сигурност, те са се върнали обратно, извадили са оръжие от куфарите и са открили хаотичен огън по пункта за проверки“, заявява  Йълдъръм, цитиран от Интерфакс.

36 загинали и стотици ранени при троен самоубийствен атентат на летище "Ататюрк"
Обновена

36 загинали и стотици ранени при троен самоубийствен атентат на летище "Ататюрк"

Експлозии, последвани от стрелба. Вероятно дело на "Ислямска държава"

Единият терорист се е взривил на входа, а другите двама са се възползвали от възникналата паника и са се вмъкнали вътре в летището, където са извършили атентата.

Както бе съобщено, в резултат на терористичния акт на истанбулското летище „Ататюрк“ във вторник загинаха 41 души, а други 239 бяха ранени. Един от взривовете бе извършен в зоната на пристигащите международни полети, а втория в зоната на пристигащите вътрешни полети.
Валията на Истанбул Васип Шахин съобщи, че в нападението са участвали трима самоубийци. Появяват се информации, които се позовават на очевидци на терористичния акт, че няколко терористи са избягали.

Йълдъръм посочва още, че зад атаката на летището стои "Ислямска държава". Според експертите почеркът на терористичния акт е на терористичната групировка.