Ръководителят на катедрата по епидемиология и биостатистика в университета в Хонконг Бен Коулинг прогнозира втората вълна от епидемията на коронавирус в Китай, съобщи АП.

Бен Коулинг признава, че мерките на китайските власти за борба с коронавируса вече дават резултати: броят на новите случаи на инфекция намаляват, производството и нормалната активност постепенно се възстановяват.

Китайски учени: Коронавирусът е мутирал генетично до два варианта - S-cov и L-cov

Китайски учени: Коронавирусът е мутирал генетично до два варианта - S-cov и L-cov

S щамът може да спечели в еволюционната борба, причинява по-леки симптоми

Според учения обаче точно това може да доведе до втората вълна на епидемията в страната.

На 31 декември 2019 г. китайските власти обявиха огнище на пневмония в Ухан. Причинителят на заболяването е нов вид коронавирус, който получи официалното име Covid-2019.

Обнадеждаващи новини от Китай: Вирулентността на коронавируса намалява

Обнадеждаващи новини от Китай: Вирулентността на коронавируса намалява

За последното денонощие са регистрирани само 327 нови заразени

Броят на починалите от коронавируса в континентален Китай надхвърли 3000, след като властите съобщиха за нови 31 смъртни случая, предаде ТАСС.

Най-малко 3012 станаха жертвите на коронавируса в Китай /без да се броят Хонконг и Макао/ Повечето от смъртните случаи /2305/ са регистрирани в Ухан.

През последното денонощие в Китай са потвърдени 139 нови случая на заразяване, което е малко повече от предния ден /119/, с което общият им брой достигна 80 409, уточниха здравните власти. Само пет нови случая са регистрирани извън Хубей.