Най-малко 10 души са загинали, а други 45 са били ранени при горските пожари, бушуващ през последната седмица в американския щат Тенеси, предаде BBC. Броят на жертвите и пострадалите продължава да нараства. Все още идентифицират загиналите. 

По-тежко засегнати са два града - Гатлинбърг и Пиджън Фордж, посещавани от туристи, на които предлагат много забележителности и развлечения. Стихията е разрушила 700 сгради. Повече от 14 000 души са били евакуирани.

Дъждът е подпомогнал борбата с огнената стихия, но властите предупреждават, че в следващите месеци е възможно тя да се активизира отново. 

Кънтри легендата Доли Партън обяви, че на засегнатите от бедствието семейства ще бъдат дарени по 1000 долара месечно от фондацията й. Тя заяви, че е съсипана от случилото се и се моли за засегнатите, както и че ще бъде до нуждаещите се, докато си стъпят на краката. 

Агенцията припомня, че в град Гатлинбърг се намира нейният увеселителен парк Dollywood. 

Властите на двата града заявиха, че въпреки трагедията, градовете са преди всичко хората, които живеят там, а не сградите или предметите в тях. Ще преживеем трудните моменти и ще излезем по-силни, убедени са те.