Един местен случай на COVID-19 е принудил китайски пограничен град до Виетнам да нареди на жителите си да си останат вкъщи, да спре обществения транспорт и някои училищни часове и да отложи освобождаването на пътници и товари, за да преминат през входното пристанище, предаде "Ройтерс".

Китай засили COVID-19 бдителността по границите си и в пристанищата, за да предотврати внасянето на вируса от източници в чужбина, след като няколко малки погранични града, които имат по-малко здравни ресурси от големите градове, претърпяха огнища през последните три месеца.

Огнище на COVID-19 предизвика затваряния в голям производствен център в Китай

Огнище на COVID-19 предизвика затваряния в голям производствен център в Китай

В източната провинция Джъдзян, която има голям индустриален сектор

Град Донсин в автономния китайски регион Гуанси, който има население от над 200 000 души, нареди всички жители да останат вкъщи днес и да избягват да излизат ненужно, съобщи държавната телевизия CCTV.

Мерките бяха предприети, след като Донсин откри една вътрешно предадена инфекция с потвърдени симптоми по време на рутинно тестване.

Градът също така спря градския транспорт, затвори всички туристически обекти, кина и други места за забавление и оряза присъственото обучение в началните и средните училища и детските градини според CCTV.

"Колосална" COVID-19 епидемия в Китай, ако се отвори като САЩ и Франция

"Колосална" COVID-19 епидемия в Китай, ако се отвори като САЩ и Франция

Ежедневният брой на новозаразените в Китай щял да достигне най-малко 637 155 души

Входното му пристанище отложи от вторник освобождаването на пътници и товари като част от усилията на града за контрол на вируса.

Износът и вносът на спешни товари трябва да се планират правилно, за да се избегнат загуби от чакането.

Китай нареди на туристическите агенции да спрат организирането на групови туристически пътувания между погранични градове със сухопътни входни пристанища и райони извън провинциите, където се намират градовете, до 15 март, с изключение на градовете с пристанища, свързани с Хонконг и Макао.