Премиерът на Хърватия Андрей Пленкович потвърди първия заразен човек с новия коронавирус в страната, съобщават световните осведомителни агенции.

"Пациентът е в инфекциозната клиника в Загреб. Той е по-млад човек и има по-леки симптоми. Той е в изолация и в момента състоянието му е добро", увери Пленкович по време на пресконференция.

15 починали и близо 100 потвърдени случая на коронавирус в Иран

15 починали и близо 100 потвърдени случая на коронавирус в Иран

Държавната медия уточни, че трима души са починали в Иран, с което общият им брой достигна 15

В същото време здравният министър на страната Вили Берос уточни, че заразеният пациент е бил в Милано между 19 и 21 февруари.

След потвърждението от хърватските власти, Австрия също потвърди два първи случая на заразени хора с новия коронавирус в провинция Тирол.

Коронавирус: Румъния поставя под карантина пристигащи от италиански градове

Коронавирус: Румъния поставя под карантина пристигащи от италиански градове

"Трябва да сме честни... въпрос на време е... ще има случаи във всички страни от ЕС"

Местни медии уточняват, цитирайки губернатора на Тирол Гюнтер Платер, че става въпрос за двама италианци, които живеят в провинцията и вероятно са заразени в италианската област Ломбардия. Двамата пациенти са в болница в Инсбрук с леки симптоми на треска. 

Последните данни са, че вече над 80 000 души в целия свят са заразени с новия коронавирус (COVID-19), като починалите са 2 704 души. Темповете на възстановяване също се увеличават, като 27 671 души вече са изписани от болници по целия свят.

Първи случай на коронавирус в Южна Италия

Първи случай на коронавирус в Южна Италия

Жена от Бергамо, която е била на почивка с приятели в Сицилия, е с положителна проба за Convid-19. Пациентът, който не е в тежко състояние, е настанен в болница в Палермо