Властите в Мексико са регистрирали 8 438 заразени с новия коронавирус (COVID-19) през изминалото денонощие, което е рекордно много от началото на епидемията в латиноамериканската страна, съобщава "Франс прес".

През последните 24 часа са починали още 718 души, показват данните на здравното министерство на Мексико.

Официално регистрираните заразени от началото на епидемията в страната достигнаха 370 712 души, а общият брой на починалите вече е 41 908 души.

Президентът на Мексико подцени маските срещу коронавируса

Президентът на Мексико подцени маските срещу коронавируса

Досега не е носил в страната

Предишният рекорд на заразените за денонощие беше 7 615 души на 18 юли.

По брой на жертвите по време на пандемията от новия коронавирус Мексико се нарежда на четвърто място в света след САЩ, Бразилия и Великобритания.

Може да отнеме няколко дни за регистриране на новозаразени и починали, което означава, че има дни, в които официалните резултати изостават от действителните числа.

До сряда вечерта нивата на смъртност и заразени на милион жители на Мексико са били съответно 319,47 и 2 809,79 според данните на АФП.

Ограничения за туристите в Мексико заради пандемията

Ограничения за туристите в Мексико заради пандемията

Въпреки ударите върху икономиката

"Когато COVID-19 дойде, положението стана още по-сложно, защото разкри влошеното здраве на страната", подчерта Хюго Лопес Гател, заместник-министър на здравеопазването, отговарящ за борбата срещу пандемията.

Уточнява се, че 43 процента от починалите от COVID-19 през последното денонощие са страдали от хипертония, 38 процента от диабет и 25 процента от затлъстяване.

Мексиканското правителство на 1 юни започна разхлабване на ограничителните мерки в няколко области на страната.

Мексико задмина Италия по брой на починалите от COVID-19

Мексико задмина Италия по брой на починалите от COVID-19

Вече над 35 000 починали