Израелският министър на отбраната Бени Ганц нареди мобилизацията на 9 000 запасняци. Това съобщи "Седми канал" на израелската телевизия.

По-рано официалният представител на израелската армия бригаден генерал Хидай Зилберман заяви, че армията е "готова да започне сухопътна операция всеки момент".

Вестник "Джерусалем пост" планът за сухопътната операция трябва да бъде представен на началника на Генералния щаб Авив Кочави. Няколко бригади вече са разположени по границите на сектора - парашутисти, пехотинци и бронирани части.

Израелската армия чака одобрение за сухопътно нахлуване в Газа

Израелската армия чака одобрение за сухопътно нахлуване в Газа

67 души загинаха при ВВС удари по Газа, а 7 души загинаха от атаки на Хамас срещу Израел

През изминалия ден израелската армия засили обстрела по цели на движението Хамас в Газа. Пострадаха сградите на Министерството на финансите и офиса на Ислямската национална банка в град Газа. В сряда в сектора беше унищожена една от най-високите сгради в анклава Ал-Шурук, където бяха разположени офиси на редица медии и компании, търговски магазини и жилищни апартаменти.

Както казаха военните, ударите се извършват възможно най-точно, местното население получава ранни предупреждения за точките, където ще бъде нанесена стачката. Израелските военни смятат, че много граждански обекти в Газа се използват от Хамас за военни цели.