Израелската армия може да одобри планове за сухопътно нахлуване в Газа по-късно през деня, заяви говорителят на Хидай Зилберман в четвъртък, цитиран от Times of Israel. 

Според Зилберман дивизията за Газа на армията и Южното командване са изготвили планове за инвазията и са готови да ги представят за одобрение на армейските началници по-късно през деня.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху обаче предупреди, че убийството на командира на градската бригада Газа Басем Иса е "само началото" на офанзивата и САЩ ги поддържат, че Израел има право да се защитава.

Нетаняху се зарече да спре "анархията" между Израел и Палестина

Нетаняху се зарече да спре "анархията" между Израел и Палестина

Израелският премиер обеща да работи за възстановяване на мира и сигурността в региона

Боевете между Израел и Палестина се засилиха през последните няколко дни, като най-малко 67 души бяха убити при израелски въздушни удари по Газа, а седем души загубиха живота си при нападенията на Хамас срещу Израел

Повече от 400 са ранени в региона. Хамас изрази готовност да спре атаките, ако Израел направи същото.

Израелските отбранителни сили заявиха, че през нощта са атакувани "десетки терористични цели", включително инфраструктура, военни постове на Хамас и щаб за сигурност на Хамас.

Абас обвинява Израел в етническо прочистване

Абас обвинява Израел в етническо прочистване

След серията удари между Израел и палестинските територии

Те обвиниха Хамас за цивилните жертви през последните дни, като казаха, че "умишлено поставят военните си активи в сърцето на цивилното население" и че армията предприема "предпазни мерки, за да сведе до минимум възможните вреди за цивилното население по време на военните си дейности."

В същото време Хамас продължи ракетните атаки в централен и южен Израел през цялата нощ.

Междувременно Съветът за сигурност на ООН организира трета среща тази седмица, за да обсъди продължаващия конфликт.

Според съобщенията срещата в петък ще бъде първата, която ще бъде публична и ще включва също участници от Израел и Палестина.

Ескалация и ракети и Биби Нетаняху започва да плува в свои води

Ескалация и ракети и Биби Нетаняху започва да плува в свои води

Печели обаче не само Нетаняху, но и "Хамас"... С поемането на инициативата обаче „Хамас“ показа, че Абас може да избяга от изборите