Председателят на Държавния съвет на КНДР Ким Чен-ун свика заседание на Политбюро на Централния комитет на работническата партия на Корея , за да обсъди борбата срещу разпространението на коронавируса и последиците от тайфуна. Това съобщи в сряда агенция ЦТАК.

"На срещата бяха начертани спешни мерки за предотвратяване на щети от тайфуна поради факта, че в периода от 26 до 27 август всички райони на Корея пострадаха от силен тайфун", се казва в съобщение на агенцията.

В САЩ предупреждават, че наводнение може да е повредило ядрен реактор в Северна Корея

В САЩ предупреждават, че наводнение може да е повредило ядрен реактор в Северна Корея

Йонбион има ядрени реактори, инсталации за преработка на гориво и съоръжения за обогатяване на уран

Участниците в срещата обърнаха специално внимание на защитата на жителите на засегнатите провинции от бедствието и минимизиране на щетите върху селското стопанство.

Отбелязва се, че на срещата бяха обсъдени и "някои от недостатъците на карантинните мерки", въведени за борба с разпространението на пандемията на коронавирус. Политбюро взе редица решения за борба с тези недостатъци и засилване на защитата срещу разпространението на инфекцията.

Южнокорейски дипломат: Ким Чен-ун е в кома

Южнокорейски дипломат: Ким Чен-ун е в кома

Сестра му е готова да поеме властта

От края на юли проливни дъждове продължиха в северната част на Корейския полуостров, а на 6 август през КНДР премина тайфун. Най-големи щети са нанесени на централните и южните провинции. Властите в Пхенян очакват нови природни удари.

От края на януари Пхенян предприе неотложни мерки за защита срещу разпространението на коронавирус, който включваше затваряне на граници, закриване на училища и налагане на национална карантина. Според официалните данни в КНДР не е регистриран нито един случай на коронавирусна инфекция.

Сеул: Ким Чен Ун е прехвърлил част от правомощията си на сестра си

Сеул: Ким Чен Ун е прехвърлил част от правомощията си на сестра си

Според информация на разузнаването...