Южнокорейски дипломат вярва, че севернокорейският лидер Ким Чен-ун е изпаднал в кома и че сестра му Ким Йо Чонг е готова да поеме властта, съобщава "Фокс нюз".

Чанг Сонг-мин, бивш помощник на покойния президент на Южна Корея Ким Да-джун коментира, че Ким е в кома, "но животът му не е приключил."

"Не е формирана цялостна структура на приемственост, така че Ким Йо Чонг е изведена на преден план, тъй като вакуумът не може да се поддържа за продължителен период."

Твърдението на Чанг са само няколко дни, след като шпионската агенция на Южна Корея заяви, че 36-годишният лидер на Севера е делегирал част от правомощията си на свои близки сътрудници, включително на по-малката си сестра, съобщава Yonhap News.

В частна среща с депутатите миналата седмица "Националната служба за разузнаване" на Южна Корея заяви, че "Ким Йо Чонг, първият заместник-директор на Централния комитет на Работническата партия, ръководи цялостните държавни дела по делегирането", въпреки че брат й Ким все още има "абсолютната власт".

Все пак има съмнения по отношение на истинността на твърденията на дипломата. Това не е първият път, когато продължителното отсъствие на Ким поражда спекулации за здравето му.

Сеул: Ким Чен Ун е прехвърлил част от правомощията си на сестра си

Сеул: Ким Чен Ун е прехвърлил част от правомощията си на сестра си

Според информация на разузнаването...