Броят на жертвите в Испания от епидемията от новия коронавирус се увеличиха с 209 души за последните 24 часа, като с това починалите в страната стават общо 767 души, съобщава "Ройтерс".

Общият брой на заразените с коронавирус в Испания се покачи с една четвърт до 17 147 души, уточниха от испанското здравно министерство.

Вчера в страната бяха регистрирани 13 716 инфектирани, т. е. новозаразените са с над 3 400 повече за последните 24 часа.

Испания затваря масово хотелите си заради коронавируса

Испания затваря масово хотелите си заради коронавируса

Решението е на хотелиерската асоциация в страната

Вчера испанското правителство обяви, че всички хотели ще бъдат затворени от следващия вторник.

Испания наложи почти пълна блокада и забрани на хората (населението ѝ е около 46 млн. души) да излизат от домовете си, с изключение на ходенето на работа, купуването на храна или получаването на медицинска помощ.

Заразата в Испания се превърна в най-тежката в Европа с изключение на Италия.

Близо 500 жертви на коронавирус за 24 часа в Италия

Близо 500 жертви на коронавирус за 24 часа в Италия

Това показва ръст с 19 процента на смъртността

Глобите за нарушаване на правилата могат да бъдат до 30 000 евро, а система за публично оповестяване разпространява съобщението на испански, каталунски, английски и немски език.

Мадрид остава най-засегнатата област, като там са заразени 5 637 души, или около 35 процента от инфекциите в Испания, докато броят на починалите там нарасна до 390 души - около половината от всички в страната.

Броят на инфекциите може и да е по-голям, защото Испания - както и много други страни - има недостиг на комплекти за тестване.