Испания затваря масово хотелите си заради коронавируса.

Хотелиерската асоциация в страната (HOSBEC) обяви, че хотелите са взели решението да се "саморегулират" при липса на официална заповед от испанското правителство въпреки обявеното в събота извънредно положение в Испания.

В своя официална позиция от асоциацията посочват: "Бихме искали закриването да бъде постановено със заповед на правителството, както се случва в други страни, но при липса на политическо решение хотелиерите се обявиха за саморегулация".

Испания мобилизира частното здравеопазване в борбата с коронавируса

Испания мобилизира частното здравеопазване в борбата с коронавируса

Кризата в страната се задълбочава

Стотици компании вече са решили да затворят, а много други се присъединяват към тази мярка, с цел да се овладее кризата в здравеопазването заради епидемията от коронавирус, която причинява и сериозна икономическа криза.

Хотелиерската и ваканционната дейност очевидно са несъвместими с мерките, постановени от централното правителство за ограничаване на населението по домовете им, заявяват от асоциацията.

Те поясняват, че ако хотелите останат отворени, няма как да гарантират необходимите условия за изолация на гостите си за овладяване на разпространението на Covid-19.

Припомняме, преди дни Испания обяви извънредно положение заради кризата с коронавируса, като постави под 15-дневна карантина близо 47 млн. души в страната.

Всички нехранителни магазини, както и барове, ресторанти и кина са затворени, а жителите могат да напускат домовете си само поотделно и по конкретна причина, като например да пазаруват или да посетят аптеката.

Повече от 2500 случаи на коронавирус в Испания и над 60 починали за ден

Повече от 2500 случаи на коронавирус в Испания и над 60 починали за ден

Случаите на коронавирус в Испания се увеличиха до 13 716, а починалите до 558