Италианските здравни власти съобщиха, че 16 079 души са дали положителна проба за новия коронавирус (COVID-19) през последните 24 часа, с което общият брой на заразените от началото на епидемията в Италия достигна 465 726 души.

Това е нов рекорден брой на заразените в рамките на денонощие, след като предишният рекорд беше поставен вчера, когато заразените за 24 часа бяха 15 199 души.

Италия регистрира рекордни 15 199 случая на COVID за ден

Италия регистрира рекордни 15 199 случая на COVID за ден

Броят на жертвите от вируса скочи със 127

Междувременно още 136 души са починали от COVID-19 през последните 24 часа, като това е най-големият дневен брой жертви на коронавируса от 21 май насам, но все още е много по-малко, отколкото в разгара на пандемията в Италия през март и април, когато беше достигнат дневният пик от над 900 жертви. Вчера починалите бяха 127 души. С това починалите от COVID-19 от началото на епидемията в страната вече са 36 968 души.

Здравните власти също така уточниха, че общо 259 456 италиански граждани са се възстановили от коронавируса и са били изписани от болниците от началото на пандемията.

Всеки кмет в Италия ще може да въвежда комендантски час

Всеки кмет в Италия ще може да въвежда комендантски час

Целта е да се спре пандемията

След спад през лятото, заразените се увеличиха през последните няколко седмици. Сега те са много по-широко разпространени в страната, отколкото по време на първата вълна в Италия, но най-силно засегнатата област отново е Ломбардия, в която се намира финансовата столица Милано.

През изминалото денонощие в Ломбардия са регистрирани 4 125 заразени, т. е. над една четвърт от всички. Съседният регион Пиемонт е вторият най-тежко засегнат с 1 550 заразени.

Италия с нов рекорд на заразени за денонощие

Италия с нов рекорд на заразени за денонощие

Втора по смъртност в Европа