Здравните власти в Нидерландия обявиха, че броят на починалите от новия коронавирус (COVID-19) в страната е нараснал със 132 души през последните 24 часа.

С това общият брой на жертвите в Нидерландия вече е 771 души.

И в Нидерландия определиха час за пазаруване на  възрастните хора

И в Нидерландия определиха час за пазаруване на възрастните хора

От 07:00 до 08:00 ч...

Според Нидерландския национален институт по здравеопазване броят на заразените с COVID-19 в страната се е повишил с 1 104 души за последното денонощие, с което общият брой на заразените в страната вече е 10 866 души.

Междувременно Федералната служба по обществено здраве на Швейцария съобщи, че броят на заразените с COVID-19 в страната е скочил с 1 123 души в сравнение с вчера и достигна общо 14 366 души.

Холандия отчете рекорден брой починали от коронавируса за 24 часа

Холандия отчете рекорден брой починали от коронавируса за 24 часа

Отделно от RIVM са открили доказателства за наличие на коронавирус в канализационната система

Швейцарските здравни власти добавиха, че още 27 души са починали от коронавируса за последните 24 часа, с което жертвите на заразата от началото на епидемията в Алпийската република вече са общо 257 души.

Междувременно швейцарският министър на финансите Уели Маурер каза, че правителството може да налее повече пари в икономиката за борба с кризата, създадена от вируса. Правителството одобри схема за извънредни ситуации в размер на 20 млрд. швейцарски франка, но Маурер отбеляза, че може да трябват още средства.

И Швейцария е сериозно ударена от коронавируса

И Швейцария е сериозно ударена от коронавируса

Жертвите там вече са 241 души