Броят на починалите от новия коронавирус (COVID-19) в Испания за последните 24 часа е 605 души, като намалява за втори пореден ден, съобщиха от здравното министерство на страната. 

Това е най-малкият брой жертви за денонощие от 24 март насам.

Коронавирус в Испания: вече над 15 000 починали и над 152 000 заразени

Коронавирус в Испания: вече над 15 000 починали и над 152 000 заразени

За последното денонощие са починали още 683 души

С това общият брой на починалите от началото на епидемията в страната се увеличи до 15 843 души, докато същевременно министерството е регистрирало 4 576 новозаразени в рамките на последните 24 часа, като с това общото количество на заразените вече е 157 022 души.

В Испания досега са се възстановили успешно от болестта 55 668 души, което е 35% от заразените.  

Испания се нарежда на второ място по брой на заразените в света след САЩ, а по брой на починалите е на трето място след Италия и САЩ. 

Коронавирус: Испания вече е водеща в Европа по заразени и починали за 24 часа

Коронавирус: Испания вече е водеща в Европа по заразени и починали за 24 часа

Нови 757 жертви за последното денонощие

Въпреки опасенията, че официалните данни могат сериозно да подценяват броя на починалите в Испания, последната статистика на жертвите и заразените на министерството на здравеопазването на страната показва, че стратегията за налагане на блокада продължава да работи и че вирусът забавя разпространението си, пише "Гардиън". 

В четвъртък испанският конгрес одобри поредното удължаване на националната блокада, която е в сила след обявяването на извънредно положение на 14 март. Карантината ще продължи до 26 април, въпреки че премиерът Педро Санчес заяви, че още едно удължаване изглежда неизбежно.

"Сигурен съм, че след две седмици ще трябва отново да удължа извънредното положение", каза той пред парламента.