Малко вероятно е да се намерят оцелели след взрива в подземната част на електроцентралата в Северна Италия, твърдят пожарникарите, цитирани от "Ройтерс".

"Надеждата на спасителите винаги е да намерят живи хора. Сценарият, който виждаме, не ни кара да вярваме много в тези хипотези, но повтарям, че сме свикнали и с чудеса", каза в сряда говорителят на пожарната Лука Кари.

Кари поясни, че ситуацията е много трудна заради бързото покачване на водата в електроцентралата, която е построена под земята на един от бреговете на езерото Сувиана.

Спасителите са работили основно с водолази, но все още нямат подробности за причините, поради които е станал инцидентът, добави той.

Припомняме, че вчера имаше взрив в подземната част на водноелектрическата централа, собственост на компанията Enel Green Power, която е част от Enel Group.

Най-малко трима са загинали при взрив в италианска водноелектрическа централа

Най-малко трима са загинали при взрив в италианска водноелектрическа централа

Властите разследват инцидента

Най-малко трима са загиналите, а четирима са в неизвестност.

Електроцентралата се намира на около 80 км (50 мили) от Болоня, а езерото Сувиана, едно от трите изкуствени езера, които я захранват.

Тя беше в процес на работа по повишаване на ефективността. Enel Green Power повериха работата на три основни компании - Siemens Energy, ABB и Voith, което е дъщерното дружество на Enel.

"От това, което беше реконструирано, тестването на групата от първо поколение вече беше завършено през последните дни и по време на аварията течеше тестването на втората група", каза Enel Green Power.

Директорът на Enel Green Power Салватор Бернабей е казал, че ще съдейства на съответните власти, за да се изяснят фактите около инцидента.

По първоначална информация по време на инцидента се е работило по турбина.